Pop up Mini Golf op Markt : Van vrijdag 21 tot en met maandag 31 augustus wordt de Geelse Markt dagelijks van 13u tot 21u ingericht als een 18 holes mini golf parcours. Op dinsdag en zaterdag is dat telkens vanaf 14u o.w.v. de wekelijkse markt. Dit initiatief is een samenwerking tussen het stadsbestuur en de centrumhandelaars. Deelnemen kost 2,50 euro per persoon.

Je kan ook bij de deelnemende handelaars sparen voor een gratis golfbeurt. Deze spaaractie start op zaterdag 15 augustus. Op deze manier kan je meerdere gratis golfbeurten bijeen verzamelen en in groep afzakken naar de Markt voor een uurtje golf op een unieke locatie.

Start inschrijvingen stedelijke academies

Op woensdag 26 augustus starten de (her)inschrijvingen in de academie voor Beeldende Kunst en in de Academie voor Muziek, Woord en Dans. Tot 30 september kan je hiervoor terecht in de secretariaten. De muziekacademie schrijft voortaan online in. Voor meer informatie over de openingsuren van het secretariaat kan je terecht op de website kunstacademie.geel.be of amwd.gee.be

Asfalteringswerken in Pas, Elsum, Larumseweg vanaf 17 augustus

Op maandag 17 augustus start het stadsbestuur met asfalteringswerken en het plaatsen van nieuwe rioleringsdeksels in Pas. De straat zal volledig afgesloten zijn voor het verkeer, ook parkeren is niet mogelijk.

Er is een omleiding voorzien via Waterstraat en Fehrenbachstraat. De handelaars blijven te voet wel bereikbaar. Bewoners met een bewonerskaart voor Pas kunnen gedurende de werken hun wagen parkeren op centrumparking Pas, bereikbaar via via Fehrenbachstraat en Diestseweg.

Tegelijkertijd zullen gelijkaardige werken uitgevoerd worden in Elsum en Larumseweg (deel binnen de ring tot aan het kapelletje van Elsum). Hier is een omleiding voorzien via Ring en Drijhoek. De werken duren ongeveer 1 week. Huisvuilophaling zal doorgaan zoals voorzien. Vuilbakken kunnen op de voorziene dagen buiten gezet worden.

Openbaar onderzoek vaststelling archeologische zones

Het agentschap Onroerend Erfgoed (Vlaamse overheid) organiseert van 17 augustus 2015 tot 15 oktober 2015 een openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris van archeologische zones van historische stadskernen.

De inventaris omvat 58 archeologische zones van historische stadskernen in Vlaanderen, waarvan ook een in Geel. De bezwaren en opmerkingen moeten aangetekend of tegen ontvangstbewijs ingediend worden bij het agentschap Onroerend Erfgoed, Koning Albert II laan 19 bus 5, 1210 Brussel.

Het dossier ligt ter inzage in het stadhuis en bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Het dossier kan ook geraadpleegd worden op www.openbareonderzoeken.onroerenderfgoed.be

Peters of meters voor zwerfbib gezocht

Een boekenkast onder de blote hemel, waar toevallige voorbijgangers of buren een boek kunnen uitnemen om te lezen. Dat is een zwerfbib! In deze kast vind je jeugdboeken, romans voor volwassenen en informatieve boeken voor alle leeftijden. Ten Aard, Punt en Zammel hebben al hun eigen exemplaar. Wil jij graag een zwerfbib in jouw buurt? De bib zoekt nog peters of meters uit andere deeldorpen die zich engageren om samen met de bib een zwerfbib op te starten en in de gaten te houden.

Geel kiest voor behoud groene ruimte

Geel heeft een grote aantrekkingskracht op nieuwe inwoners en bedrijven. Binnen enkele jaren zal Geel 40 000 inwoners tellen en ook daarna houdt de groei niet op. Hierdoor dreigen de waardevolle open ruimten te verdwijnen en stedelijke voorzieningen te worden overvraagd. Om Geel aantrekkelijk te houden kiest het stadsbestuur voor een groei op maat van de stad en de dorpen en voor het behoud van groene ruimten.

De keuzes van de stad passen binnen het lopende project van de herziening van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, waarbij de toekomstvisie voor de stad en de dorpen wordt herbekeken. Voor de verdere realisatie van deze visie zal de stad komende maanden verder in gesprek gaan met de Gelenaars maar ook met bijvoorbeeld ontwikkelaars, grondeigenaars en ondernemers.

Enkelrichting in Elsum

Omwille van verbouwingswerken wordt in een gedeelte van Elsum vanaf 10 augustus 2015 enkelrichting ingevoerd. De werken duren tot 31 oktober. Tussen Meidoornstraat en de kapel van Elsum zal de straat niet toegankelijk zijn voor verkeer richting centrum. Weggebruikers worden omgeleid via Dr. Peeterstraat en Baantveld. Verkeer komende uit het centrum richting R14 kan wel nog via Elsum rijden.

Belgerinkel- prijzen uitgedeeld

Van 26 april tot 30 mei 2015 verzamelden klanten van Geelse handelszaken stickers van de actie 'Belgerinkel' telkens ze hun boodschappen te voet of met de fiets deden. Met de campagne wil het stadsbestuur klanten in Geel aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen én om meer bij afzonderlijke detailhandelszaken te winkelen. De hoofdprijs, een belgerinkelfiets, werd gewonnen door Johan Lommelen.

De fiets werd door burgemeester Vera Celis en schepen Pieter Verhesen overhandigd. De prijzen geschonken door de lokale handelaars werden gewonnen door François Wijnants, Tie Vanden Eynde, Josephina Wouters en Maria Michiels.